Handschriftverbetering

Verbeter je handschrift

Kan dat dan, je handschrift verbeteren? Jazeker, dat kan. Een veel gehoorde opmerking is: "Mijn zoon/dochter heeft zo’n slecht handschrift". Of: "Leren kinderen nog wel schrijven op de basisschool? Ze werken toch alleen nog maar met de computer?" Of: "Let maar niet op mijn handschrift, hoor". Maar ook komt het voor dat iemand zich voor zijn/haar handschrift geneert en graag 'netter' wil leren schrijven, ook dat kan.


Complexe vaardigheid
Schrijven is een complexe vaardigheid. Op de basisschool wordt bij de diverse vakken ongeveer 50% van de tijd besteed aan schrijven. Alle reden dus om veel aandacht te besteden aan het aanleren van een goed leesbaar handschrift.

Negatieve reacties

Maar hoe dan?


Vaak krijgt een kind met een slecht leesbaar handschrift negatieve reacties op zijn of haar schoolwerk, zoals de opmerking 'slordig' of 'overnieuw'. Soms krijgt het zelfs onvoldoendes omdat het schoolwerk onleesbaar is. Voor een kind is dit erg frustrerend en dat kan de schoolprestaties onnodig negatief beïnvloeden.
Herkenbaar? Dan is het tijd voor handschriftcoaching.  


Motorische beperking
Ook kan een motorische beperking vanwege ziekte of een ongeluk de reden zijn waarom iemand behoefte heeft aan hulp bij het verbeteren van zijn/haar handschrift.


Een paar voorbeelden uit de dagelijkse praktijk


Handschrift verbeteren
Voor diegene die gewoon wat 'netter' wil gaan schrijven is een cursus Handschriftverbetering
in ontwikkeling. Ik hoop daar spoedig meer over te kunnen berichten.
Kortom, het verbeteren van het handschrift is niet gebonden aan leeftijd of aan een situatie.
Met de juiste handschriftbegeleiding kan iedereen die dat wil zijn of haar handschrift verbeteren.

46156 bezoekers (90110 hits) sinds 8-1-2015
Powered by webXpress