Nieuw! Cursus Copperplate

Cursus Copperplate

De Copperplate, ook wel zwelschrift of Anglaise genoemd, is een verfijnd cursief schrift. Worden andere kalligrafische schriftsoorten geschreven met een brede punt, dit sierlijke en elegante handschrift wordt geschreven met een spitse pen.
Door druk uit te oefenen op de penpunt of nib ontstaat een breder effect. Daardoor vloeien de letters sierlijk over de pagina's. De in Copperplate geschreven tekst leent zicht uitstekend voor versieringen, met name voor weelderige krullen.

In deze cursus leer je schrijven met de spitse pen, bestudeer je stap voor stap de opbouw van de kleine letters en hoofdletters en leer je hoe je vloeiende letterverbindingen maakt met een optimale spatiëring. De cursus wordt afgesloten met het schrijven van een tekst,
bv. een gedicht.

Voor deze cursus zijn geen bijzondere gaven of talenten vereist. Iedereen kan deze elegante manier van schoonschrijven leren. Aantal lessen:
4  lessen van 2 1/2 uur (tweewekelijks)
Cursusdata:

Bij voldoende belangstelling start er weer een nieuwe cursus in september.
Klik 
hier om het bestand Cursusaanbod_Seizoen_2019-2020 te bekijken!

Locatie:

Studio voor Handschriftverbetering & Kalligrafie
Esweg 37, 9321 BM Peize
Deelnemers:  Maximaal 4
Kosten:  € 145,-. Dit is inclusief een starterskit van € 25,-.
Een starterskit bestaat uit een oblique kroontjespen, een Nikko G nib (los pennetje), een potje inkt en een goede kwaliteit oefenblok.
Heb je deze materialen al, dan betaal je € 120,-
Materialen:

Lesmateriaal wordt tijdens de les uitgedeeld.

 


Voor meer informatie of opgave klik hier.

51035 bezoekers (100071 hits) sinds 8-1-2015
Powered by webXpress