Workshops

Workshops najaar 2019

Wil je meer uit jouw kalligrafie halen, dan is wellicht één van onderstaande workshops een mooie aanvulling voor jou. Voor de nieuwe data van de workshops klik hier om het bestand Cursusaanbod_Seizoen_2019-2020 te bekijken!


Workshop Moderne Kalligrafie
De Moderne Kalligrafie kenmerkt zich door een romantische en zwierige, vlotte stijl van schrijven en is een hedendaagse afgeleide van het kalligrafische lettertype Copperplate.
Het schrijven wordt met een spitse pen (ook wel kroontjespen) gedaan. Deze stijl van schrijven zie je veel terug op trouwkaarten, ansichtkaarten en op tal van andere
toepassingen zoals kleding en mokken. Als je op Internet zoekt op Moderne Kalligrafie
zul je daar veel voorbeelden van vinden.

In de workshop starten we met basisoefeningen, eerst met potlood en daarna met de spitse pen en inkt zodat je leert omgaan met de materialen. Na deze oefeningen gaan we letters schrijven. Eerst kleine letters of onderkast en daarna de hoofdletters of kapitalen. 
Ook proberen we al hele woorden te schrijven zodat je voldoende inspiratie hebt om thuis mee verder te gaan!Basisworkshop Handlettering
Je ziet overal van die leuke quotes op o.a. kaarten, tasjes en bekers. En wat dacht je van die mooi geschreven menuborden bij restaurants. Allemaal met leuke versieringen en illustraties. Handlettering is een creatieve manier van spelen met letters en de mogelijkheden zijn eindeloos. Bovendien is het ook nog eens heel ontspannend. En vooral: iedereen kan het leren. Lijkt het je leuk om dit ook te leren maar weet je niet zo goed hoe je moet beginnen? Kom dan de basisworkshop Handlettering volgen: een workshop vol inspiratie, met letters, tekenen en ontdekken!

In deze workshop leer je de basis van het handletteren: technieken en tips om je je quote met verschillende letters te ontwerpen. Je begint met het experimenteren van verschillende lettertypes. Dan ga je jouw quote schetsen, eventueel verfraaid met banners, pijltjes en andere versieringen. Op die manier zie al snel wat wel en wat niet lijkt. Als je tevreden bent met het resultaat ga je het verder uitwerken. Aan het eind van de workshop neem je behalve een nieuwe dosis inspiratie een mooi werkstuk mee naar huis!

De mogelijkheden zijn eindeloos: één quote, twee heel verschillende uitvoeringen!


Workshop Illustratie
Een kleine illustratie bij een gekalligrafeerde tekst maakt jouw werkstuk helemaal af.
In deze workshop leer je hoe je een eenvoudige illustratie maakt. Workshop KalliTangle
In deze workshop ga je Kalligrafie combineren met Zentangle. Wat Kalligrafie is weet je, maar wat is nou Zentangle? Even een korte uitleg: 
Zen is een Japanse vorm van meditatie en tangle is het Engelse woord voor o.a. wirwar, chaos of warboel. Het werkt als volgt: op een klein kaartje of tile zet je vier stippen in de hoeken en deze punten verbind je met elkaar. Dan zet je in dit vierkant kriskras een paar lijnen waardoor vakjes ontstaan. Vervolgens ga je deze vakjes opvullen met patronen. 

Bij KalliTangle combineer je deze techniek met een kalligrafische letter die je gaat invullen met Zentangle patronen. Deze manier van tekenen is heel ontspannend en daarom erg mindful. KalliTangle is bovendien goed toe te passen op bv. een verjaardagskaart of naambordje. 
Of je maakt gewoon een mooi letterkunstwerk.


 
Workshop hoofdletters versieren
Je ziet vaak bij gekalligrafeerde teksten versierde of vergulde hoofdletters, ook wel beginkapitalen genoemd. Vooral in de Middeleeuwen werd dit veel toegepast in bijbels en getijdenboeken. Dit zijn soms ware kunstwerkjes. Maar je kunt ook op een eenvoudiger manier hoofdletters versieren. Een versierde hoofdletter maakt een werkstuk af. Hoe je dat kunt doen leer in deze workshop. De mogelijkheden zijn eindeloos; van abstract tot traditioneel, van thema gebonden tot heel eenvoudig, afhankelijk van de bijbehorende tekst.  


.


Workshops op verzoek

Het geven van  workshops op verzoek is ook mogelijk. Denk bv. aan een personeelsuitje
of verjaardagsfeestje. Deze zijn meestal thema gebonden, bijvoorbeeld het maken van kerstkaarten, cadeaudoosjes, cadeaulabels, kleine boekjes en certificaten.
Kosten en themakeuze van een workshop wordt in overleg bepaald. Meer informatie hierover op aanvraag.


------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Wil je op de hoogte gehouden worden van de nieuwe workshopdata dan kun je je hier aanmelden voor de Nieuwsbrief.

Locatie workshops:         
Studio voor Handschriftverbetering & Kalligrafie
Esweg 37, 9321 BM Peize
Deelnemers: Maximaal 4
Kosten workshop:
€ 35,- (inclusief lesmateriaal, koffie en thee)
Materialen Per workshop wordt aangegeven welke materialen
zelf meegenomen dienen te worden.
Voor meer informatie of opgave klik hier.


Gast workshops

Regelmatig worden (meester)kalligrafen uitgenodigd voor het geven van een gast-workshop. Zoals bijvoorbeeld de gastworkshop die meesterkalligraaf Margreet Wanst gaf. Klik hier voor een impressie.

51041 bezoekers (100077 hits) sinds 8-1-2015
Powered by webXpress